Tržište rada: U prvom kvartalu kraj trenda smanjenja radnih mjesta

Bez autora
May 27 2010

U Sloveniji je u prvom kvartalu ove godine bilo prosječno 4.100 slobodnih radnih mjesta, što je za njih 260 više nego u zadnjem prošlogodišnjem kvartalu. Trend smanjena broja radnih mjesta, koji je obilježio cijelu prošlu kalendarsku godinu, ovime se prekinuo. Nadalje, u prvom ovogodišnjem kvartalu bilo ispunjeno nešto manje od 803.000 radnih mjesta, što je za 6.000 manje u usporedbi s prethodnim kvartalom. Broj ispunjenih radnih mjesta opao je u tom razdoblju u sektoru građevinarstva za oko 4.000. Inače, naviše radnika trenutno se traži u prerađivačkom sektoru.

Tržište rada: U prvom kvartalu kraj trenda smanjenja radnih mjestaU Sloveniji je u prvom kvartalu ove godine bilo prosječno 4.100 slobodnih radnih mjesta, što je za njih 260 više nego u zadnjem prošlogodišnjem kvartalu.

Trend smanjena broja radnih mjesta, koji je obilježio cijelu prošlu kalendarsku godinu, ovime se prekinuo.

Nadalje, u prvom ovogodišnjem kvartalu bilo ispunjeno nešto manje od 803.000 radnih mjesta, što je za 6.000 manje u usporedbi s prethodnim kvartalom. Broj ispunjenih radnih mjesta opao je u tom razdoblju u sektoru građevinarstva za oko 4.000, objavio je slovenski Državni zavod za statistiku. Inače, naviše radnika trenutno se traži u prerađivačkom sektoru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik